Trillingsmetingen & Balanceren

Klik hier voor de verhuurbrochure van onze apparatuur

De Pocket Vibra Pro is een handheld vibratie, balanceer en inspectie data verzamelaar.

Trillingsmetingen

Met het meten van de trillingen kunt u eenvoudig de oorzaak achterhalen. Volgens onderzoek heeft elk mechanisch mankement een eigen trillingsfrequentie. Door een trillingsmeting weet u dus ook uit de gegevens of het gaat om trillingen door een uitlijnfout, losse machine, lagerbeschadiging, balansfout, onvoldoende of te veel smering etc. Met de uitgebreide software wordt dit duidelijk weergegeven en is het zelfs mogelijk om de levensduur van bijvoorbeeld het lager te voorspellen. Zo weet u tijdig wanneer het verstandig is om een lager te vervangen voordat u gedwongen wordt om een lager te vervangen en de machine stil ligt op een moment dat het eigenlijk niet kan en dus veel meer geld kost.

De Software
In de software wordt u stap voor stap door het proces heengeholpen. Het analyseren van de gegevens kunt u in een training leren, of u verzameld de data en wij analyseren dit voor u. De bestanden mailt u naar ons en ontvangt van ons een uitgebreid rapport met advies terug. De zogenoemde RFID tags (sleutelhangers met een chip) hangt u op de plek waar u een meting verricht. Alle tags hebben een eigen ID code en de laatste meting wordt opgeslagen op de tag. In de handheld meter zit een scanner die de tags kan uitlezen en nieuwe gegevens kan opslaan. Op deze manier ziet u direct wat het verschil is tussen de vorige en huidige meting en kunnen metingen niet door elkaar worden gehaald.

Balanceren
Het balanceren is zeer belangrijk en veelgebruikt bij airconditionings, automotive en transport, fabricagelijnen (brouwerijen etc), printers en papierprocessen etc etc. Door alleen al opgestapeld vuil, kleine barsten etc kan de balans van een machine verstoord raken. Met het simpele stap voor stap systeem van de pocketbalancer is dit snel en door iedereen op te lossen.

Totaaloplossing
Het complete systeem kan gebruikt worden door eigen engineers: U meet de trillingen en oorzaak, balanceert de machine en lijnt deze opnieuw uit en doet een nieuwe trillingsmeting en alles met 1 apparaat en volledig draadloos. Op deze manier bespaart u aanzienlijk op uw kosten en voorkomt u ongewenste verrassingen.

MultAlign helpt u graag met uw oplossing. U heeft de keuze om de metingen door ons te laten verrichten, zelf te meten en wij doen de analyse of wij trainen u zodat uw medewerkers alle handelingen zelf kunnen verrichten.

Kenmerken:

  • Volledige grafische afbeelding van de trillingsdata met gekleurde alarmmeldingen
  • Gemakkelijke set-up Asset WizardTM met ingebouwde industriĆ«le standaarden voor motoren, pompen etc.
  • Diagnose en weergave van onbalans, uitlijningsfout, lager fouten etc.
  • Automatische rapport generator (aan te passen door gebruiker)
  • Makkelijk gebruik: simpel aanklikken van functies
  • Kan als extra op de uitlijnapparatuur gebruikt worden

Klik hier voor de PDF brochure van de Pocket Vibra Pro (Engels)
Klik hier voor de PDF brochure van de Pocket Balancer (Engels)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vhosts/multalign.nl/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405